أهداف الكلية

تتمثل الأهداف العامة للكلية فى الآتى:

1. تخريج مهندسين على معرفة بالأساليب الهندسية الحديثة.
  2. إعداد الكوادر القادرة على إيجاد حلول للمشاكل الهندسية واتخاذ القرارات.
  3. إعداد مهندسين قادرين على المنافسة فى سوق العمل.
  4. تنمية القيم الأخلاقية والتربوية للخريجين بخلق مناخ تعليمى وتربوى متكامل.
  5. الإسهام في التطوير والدعم الهندسى اللازم للقطاعات الصناعية والخدمية وخدمة المجتمع.
  6. توفير دراسات عليا تتسم بمزج العلوم الهندسية بالتجريب والتطبيق لتنمية الفكر الابتكارى المتطور واللازم لتطور المجتمع.
  7. توفير دورات تعليم وتدريب مستمر تهدف إلى تطوير أداء المهندسين فى المجالات الحديثة وغير التقليدية.
  8. استخدام إمكانيات الكلية بما يخدم المجتمع المحيط ويوفر فرصة لتدريب الطلاب.
  9. العمل كمركز للبحوث ودراسات الجدوى لحل المشاكل المرتبطة بالصناعة والإنتاج فى البيئة المحيطة وتقديم الاستشارات الهندسية للمنشآت ولمشروعات البنية الأساسية بكافة أنواعها.

Faculty objectives

The general objectives of the faculty are:

1. Graduating an engineer who is aware of modern engineering technologies
  2. Graduating qualified decision making engineers who can analyze and find solutions to engineering problems.
  3. Preparing engineers who can compete in the labour market
  4. Developing ethical and moral values of the graduates through integrated educative and scientific environment
  5. Contributing to the community through industrial and societal engineering support.
  6. Providing high quality scientific engineering studies and researches which are applicable in different engineering fields
  7. Providing training courses and programs which can enhance the performance of engineers in modern and unconventional fields.
  8. Utilizing the faculty resources to serve the community and enhance chances to train students.
  9. Working as a centre for research and feasibility studies to solve the problems related to the industry and production in the surrounding environment and to provide engineering consultants for facilities and infrastructure projects.